SLIMME METERSCAN

Geen tijdrovende opnames meer van je meters? Kies dan voor een slimme meter! Met een Slimme Meterscan kunnen we digitale elektra- of gasmeters op afstand uitlezen. Hiermee verdwijnt de kans op fouten bij het doorgeven en invoeren van de meterstanden. De data die we uit de slimme meter verkrijgen, wordt bovendien weergegeven in een portal. Hierdoor kun je de meter zelf monitoren en, waar nodig, je energieverbruik bijsturen.

SLIMME METERSCAN VOOR JE ORGANISATIE

De meeste kleinzakelijke aansluitingen zijn de afgelopen jaren via de landelijke uitrol voorzien van een slimme meter. Mocht dit nog niet gebeurd zijn, dan kunnen wij het vervangingsmoment naar voren halen, waardoor je eerder profiteert van de voordelen van de Slimme Meterscan. De grootzakelijke aansluitingen worden niet automatisch vervangen. Om deze slim te maken, gaan we bij diverse aanbieders zoeken naar de meest gunstige optie voor jouw organisatie. Dit kan eventueel ook via een collectief.

DE VOORDELEN VAN ONZE SLIMME METERSCAN

• Met slimme meters verzamel je de meetdata van je gehele vastgoedportefeuille. Deze informatie kun je overzichtelijk terugvinden in een online portal. Zo heb je altijd de meest actuele data voor je energiemanagement bij de hand.
• Het verbruik van je meters laat de ontwikkeling per jaar, maand, dag of zelfs per uur zien. Hierdoor kun je tot in detail zien wat je verbruik is en wanneer er pieken in de belasting van je capaciteit ontstaan.
• Met de Slimme Meterscan worden de meetdienstcontracten tegen het licht gehouden. Je betaalt namelijk vaak lagere kosten voor de meetdienst bij gebruik van slimme meters ten opzichte van oude meters.
Besparingspotentieel wordt inzichtelijk gemaakt middels monitoring. Tijdens de slimme meterscan worden de contractvermogens aangepast aan werkelijke verbruiken, waardoor direct wordt bespaard op netbeheerkosten.
• Middels monitoring van de slimme meters wordt teruglevering en eventueel opwekking inzichtelijk.

GRIP OP JE ENERGIEBEHEER

Zodra wij al je meters hebben voorzien van de juiste hardware, de ontsluiting van de data hebben geregeld en de software hebben ingeregeld, kunnen wij de volgende stap zetten om grip te krijgen op je energiebeheer. Denk aan onze Energiefactuurmonitor, waarmee energiefacturen doorlopen gecontroleerd worden op fouten, of Energie inkoop, waarbij we gaan zoeken naar de beste energietarieven voor je organisatie. Nog een stap verder? Ga dan eens naar onze dienstlijn Duurzaamheid om te ontdekken hoe jij je organisatie toekomstbestendig te maken.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over collectieve energie inkoop? Neem dan contact op met ons.

088 9 600 900
info@nibag.nl

AANBEVOLEN

Combineer de Energiefactuurscan met:
+ Energie inkoop
+ Energiefactuurmonitor
+ Energiefactuurscan
+ Beheer energiekosten